zondag 17 april 2016

Borstvoeding verbeteren met fenegriek!

Borstvoeding verbeteren fenegriek

Van alle kruiden is fenegriek zeker het meest gebruikte kruid om de melkproductie te verbeteren. Fenegriek is wat men noemt een galactagoog. Dat betekent dat ze de melkklieren gaan stimuleren om op die manier meer moedermelk aan te maken.

Dat maakt fenegriek enorm geschikt wanneer we borstvoeding geven!
Het effect op de moedermelk treedt meestal op na 24 tot ongeveer 72 uur nadat begonnen is met het gebruik van het kruid. Toch kan het in uitzonderlijke gevallen tot 2 weken duren vooraleer resultaat gezien wordt. En bij weinig vrouwen is er geen enkel verschil merkbaar.

Hoeveel moet er worden gebruikt?


Een lage dosis, daarbij wordt bedoeld dosissen onder de 3.500 mg per dag blijken geen enkel resultaat te hebben. We kunnen echter makkelijk nagaan of we voldoende fenegriek innemen. Fenegriek zorgt er namelijk voor dat het zweet en de urine meer gaat ruiken naar esdoornsiroop. Wanneer we dat merken betekent dat, dat we voldoende van het kruid hebben ingenomen.

In de meeste gevallen wordt er gestopt met het gebruik van fenegriek wanneer de melkproductie terug op gang werd gebracht. Er zijn echter geen problemen te vinden bij mensen die het langdurig gebruiken. De grootste problemen bij borstvoeding komen voor wanneer er gedeeltelijk borstvoeding en gedeeltelijk voeding uit de fles wordt gegeven.

Het lichaam weet niet meer wat het moet doen en de productie wordt verlaagd. Daarbij is het belangrijk om voldoende borstvoeding te geven zodoende de productie draaiende te houden. 

Neveneffecten


Het gebruik van het kruid is veilig wanneer het niet in extreem hoge dosissen wordt genomen. Wanneer teveel fenegriek wordt genomen. Daarbij wordt bedoeld boven de 100 gram. Kunnen diarree en buikkrampen optreden.

Niet gebruiken tijdens zwangerschap


Voeding wordt echter niet aangeraden tijdens de zwangerschap omdat het risico's inhoud waaronder een vroegtijdige bevalling en mogelijke gezondheidsproblemen met de baby. Zo wordt het vaak gebruikt in de alternatieve geneeskunde om een moeilijke bevalling tot stand te laten komen.
Fenegriek na de bevalling is echter geen enkel probleem.

Interactie met medicatie


We dienen ook te weten dat fenegriek de bloedsuikerwaarden gaat verlagen. Dus mensen die medicatie nemen tegen diabetes of andere medicatie die reageert op de bloedsuiker kan daarbij dus voor een verhoogde werking zorgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten