zaterdag 9 april 2016

Tribulus Terrestris : Libido en Testosteron verhogen!

Tribulus Terrestris Libido verhogen Testosteron verhogen

Tribulus Terrestris komt voor in warme klimaten. Om die reden groeien ze dan ook alleen maar in de tropen. 

De plant behoort tot de kruipplanten. En komt niet hoger dan een 20 tal cm.

Het wordt gebruikt in de Chinese geneeskunde en in de Indiase geneeskunde ofwel de Ayurvedische geneeskunde.

Zijn voornaamste werking is op seksueel vlak. Om die reden worden extracten van de plant vooral gebruikt in 
  • Testosteron boosters
  • Natuurlijke potentiemiddelen op basis van kruiden
  • Natuurlijke penisvergrotende middelen
  • Libido verhogende middelen
Van deze vier voordelen zijn er 3 van die werden bewezen met gebruik van onderzoeken. Echter is de eerste nog niet bevestigd bij mensen (wel bij dieren).

Potentie verhogende werking van tribulus terrestris

Het staat niet volledig vast hoe dit exact in zijn werk gaat. Maar wel staat vast dat tribulus terrestris potentie verhogend werkt.

Daar zijn 2 redenen voor die waarschijnlijk aan de basis liggen voor het verbeteren van de erectie.

Tribulus zal ervoor zorgen dat de bloedvaten wijder worden. Dat komt grotendeels doordat er meer stikstof monoxide in het bloed terecht komt. Dat zal op zijn beurt de bloeddruk doen dalen. En de bloedvaten open zetten.
Dit is de eerste verklaring waarom de erectie wordt verbeterd bij het gebruiken van het kruid.

Daarnaast worden de androgene receptoren in de hersenen gestimuleerd. En dat zou ook een verklaring kunnen zijn waarom het kruid goed is voor de potentie.

Het stimuleren van de androgene receptoren is dan ook de nummer 1 reden waarom het libido wordt verhoogd. Althans dat neemt men aan als reden. Want een concrete verklaring voor het verhogen van het libido heeft men echter niet.

De penis wordt groter in erectie. In normale toestand zal er niet veel aan de penis gaan veranderen. Maar wanneer die in erectie is kan er meer bloed naar de bloedvaten in de penis stromen. Waardoor de zwellichaampjes in de penis meer kunnen gevuld worden. Dat zal de erectie een stuk groter maken.

Naast het vergroten van de erectie is er ook een verbetering zowel bij mensen met een vroegtijdig orgasme. Of bij mensen die moeilijk een orgasme kunnen krijgen.

Dat maakt van tribulus terrestris een ideaal middel om de seksuele prestaties te verbeteren.

Het testosteron verhogend effect is niet bewezen bij mensen. Echter werd het testosteron bij ratten serieus de hoogte in gejaagd. 

Bij mensen zag men slechts een lichte stijging. Toch werd niet met dezelfde dosis het onderzoek uitgevoerd als bij de ratten.

Wanneer we ze vergelijken met aantal mg per kg had het onderzoek een hogere dosis moeten gebruiken. 

Echter werd in een ander onderzoek wel aangetoond dat bij mannen met een testosteron tekort, het testosteron ging stijgen met maar liefst 50% na het gebruiken van een tribulus terrestris supplement.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten